Funderar du på att starta nytt företag?


Funderar du på att starta nytt företag?

Om du planerar en ny verksamhet behöver du så klart en idé om vad du ska göra. Du har något du tror du kan bidra med, och som kan ha intresse för kunder eller något annat. Du behöver någon form av affärsidé och en affärsplan.

Affärsidén är något kortfattat vad du vill syssla med, och vad som kan intressera andra. En affärsidé ryms normalt i en mening. Ibland behöver du formulera den, men det är inte alltid det är viktigt.

Affärsplanen är mer omfattande. Ska du ha någon form av finansiering behöver den vara nedskriven och tillräckligt omfattande beskriva verksamhet, tänkta kunder och ha en ekonomisk plan.

Det är inte säkert något av dessa behövs eller är viktiga för dig för att komma igång. Men du kan få råd och hjälp.

Bolagsform

Det finns många frågor, som bolagsform, hur man praktiskt gör, vad man behöver hjälp med och vad som krävs. Först av allt är att planera bolagsform och skaffa ett bolag. Här finns flera skäl att tänka till, och inte låta sig lockas av många som vill ”göra det enkelt”.

Funderar du på lagerbolag för att du tror att det är enklast och snabbast?

Tänk en gång till!

– Det är vare sig enklast eller snabbast, och det är framför allt inte billigast med lagerbolag.

Det är dyrare, det är mer omständigt, och även om du får ett organisationsnummer på dagen så krävs mycket mer innan allt är på plats och du egentligen kan använda bolaget.

Gör man rätt från början har du snart ett organisationsnummer med korrekt namn och uppgifter från början! Och man har snabbast till bolag klart.

Hör av dej så berättar vi hur enkelt det kan vara att få bolag med rätt uppgifter från början och hur lite det egentligen kostar att få ett nytt bolag, och vad du behöver veta.

Naturligtvis kan vi bidra med mer än så, om behovet finns.